Sitemap

 
 
     

In de zomer is de schilderachtige regio Goms een paradijs voor beoefenaars van allerlei sporten als wandelen, bergbeklimmen, fietsen, zweefvliegen en golfen. Of maakt u liever een lama trektocht? Fiesch is ook een van de bekendste mekka's van Zwitserland voor Parasailing en Deltavliegen. 

Net boven het Chalet starten diverse uitgezette wandelwegen. In de bijlage wandelingen Fiesch e.o. pdf. vind u nog veel meer voorbeelden van mooie wandelingen.

     

Het ski- en wandelgebied "Aletsch Arena" ligt op een plateau boven Fiesch op 1.800-2.900 m waar het prachtig wandelen is en dat u bereikt via een kabelbaanverbinding vanuit het dorp. Met een verfrissende bries geurige Alpenlucht brengt de gezinsvriendelijke Aletsch Arena u in de sfeer van vakantie.

Een uitje naar het unieke uitzichtpunt Eggishorn betovert iedereen. Op 2.926 meter wacht u een onvergetelijk 360°-panorama met uitzicht op vele bergen die meer dan 4.000 meter hoog zijn, zoals de Eiger, Mönch, Jungfrau en de Matterhorn, en ook op het hart van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed, de grote Aletschgletsjer.

Ook kunt u deelnemen aan ‘Zonsopgang op de Eggishorn' alle dinsdagen in juli, augustus en september

 

interactieve gebiedskaart

  • Wandelen - vele mogelijkheden tot
    ca. 3.000 m

  • Mountain biken, fietsen, e-bikes

  • Een klimschool die tochten en cursussen organiseert

  • Thermal/kuur-, openlucht- en overdekte zwembaden

  • Zauberland Ernen activiteitenpark voor kinderen van 3-10 jr

  • Golf 9-18 holes in Obergesteln (20 min rijden)

  • het hoogst gelegen 9-hole Golfparcours van Europa in Riederalp

  • Parachute- en Deltavliegen, zweefvliegen

 

Fiesch is tevens een ideale uitvalsbasis voor tochten naar de Furka, Grimsel en Nufenenpass of om via de Simplonpass een dagtochtje naar het Italiaanse Lago Magiore te maken.

Verder heeft Fiesch een zwembad, tennisbanen, een sporthal, vele restaurants, hotels, dancing, minigolf, sauna, squash, speeltuin, allerhande winkels, supermarkten, etc., etc. Hiernaast een kleine greep uit de vele mogelijkheden.


Voor meer foto's van ons chalet en de omgeving in de zomer kijk bij "FOTO'S"

     
     
Webcam - Fiescheralp (aktuele weergave)

  
Klik op het beeld voor de website
Webcam - Eggishorn (aktuele weergave)


  Klik op het beeld voor de website
Het Weer 
© familie Lamers, 2012